JavaScript is disabled in your browser, this may cause some limitations to apply, and some functions may not be available.

Open winkelmandje

UW WINKELMANDJE


Prijs
QTY

TOTAAL

Update winkelmandje

Bestellingen tussen maandag en zondag worden VOLGENDE WEEK WOENSDAG geleverd. De verzending is gratis.

Eerste bar voor 'ijsjes met alcohol' opent aan de kust

In Knokke opende afgelopen weekend de eerste 'alcohol infused ice cream bar'. Jonge ondernemers Jorgo Struyve en Nicolas Destoop richtten het ijsjesmerk Boogo op en hebben nu drie maanden lang hun vaste stek aan de Belgische kust, waar ze hun zes cocktailsmaken op je loslaten.

Struyve en Destoop leerden tijdens een tripje naar New York de ijsjes met alcoholsmaken kennen en vroegen zich af waarom dat in België nog niet bestond. Terug thuis zat er maar één ding op: er zelf gaan maken. Zo ontstond Boogo, een samentrekking van booze en gelato, met smaken zoals Gin tonic sorbet with lime zest, Coffee amaretto with a crunch of ginger cookie en Strawberry daiquiri with white rhum.

Vandaag hebben ze zes cocktailsmaken en willen ze  het grote publiek laten kennismaken met hun creaties, dus zat er maar één ding op: een pop-upbar openen aan de kust. Sinds zaterdag is het zover. "Het is onze eerste in het land", zegt Jorgo. "We krijgen veel leuke reacties. Er zijn duidelijk veel mensen die het nog nooit eerder hebben geproefd. En onze ijsjes zijn dan wel voor volwassenen, we hebben er met enkele non-alcoholische smaken ook voor gezorgd dat je met het hele gezin bij ons terechtkunt."

Beter doen

Nochtans wees niets er op dat de twee vandaag met ijsjes bezig zouden zijn. Jorgo studeerde elektromechanica en internationaal bedrijfsmanagement, Nicolas was bezig met vastgoed. Toch waren ze meteen gebeten toen ze de ijsjes proefden tijdens hun reis naar de Big Apple. "Eenmaal thuis besloten we de sprong in het diepe te wagen. We waren wel fan van ijsjes en cocktails, maar we wilden nog beter doen dan wat we daar hadden ontdekt. Daarna volgde een periode van onderzoek waarbij we op zoek gingen naar een goede methode om alcohol in ijs te bevriezen."

Buitenland lonkt

Maar hoe smaken hun ijsjes? "Er zit zo'n vijf procent alcohol in, dus je proeft die ook echt. Bij de roomijsvarianten is de smaak van bijvoorbeeld amaretto of whisky wel krachtiger dan in een sorbet , waar je het alcoholpercentage wat minder gewaar wordt. We hebben nu zes varianten, maar daar zullen er nog bij komen. We kijken ook naar het buitenland en zijn van plan om in het volgende jaar nog enkele pop-ups te openen."

Boogo 'alcohol infused ice cream' bar 
Lichttorenplein 14 (van 23 juni tot 23 september)
8300 Knokke
Elke dag open vanaf 12 uur
www.boogo.be?

 

Bron : https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180625_03579221


INSTAGRAM

Laten we eens achter de schermen kijken bij Boogo