Bewakingscamera: Wat je moet weten voor de installatie en plaatsing

Een bewakingscamera is een effectief hulpmiddel om uw huis, kantoor, winkel of bedrijf te beschermen tegen ongewenste en onvoorziene gebeurtenissen. Een bewakingscamera kan helpen bij het voorkomen van inbraak, diefstal, vandalisme, en meer. Het installeren van een bewakingscamera is geen rotschirurgie, maar het vereist wel enige planning en zorgvuldigheid om het juiste resultaat te bereiken. vooraf volgen enkele belangrijke stappen en overwegingen voor het plaatsen van een bewakingscamera.

Waarom heb je bewakingscamera nodig?

Voordat je een bewakingscamera gaat installeren, is het belangrijk om te bedenken waarom je die nodig hebt. De antwoorden op deze vraag kunnen variëren van persoon tot persoon en van bedrijf tot bedrijf. onderliggende zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen bewakingssystemen installeren:

- Inbraakpreventie: Een bewakingscamera kan helpen bij het voorkomen van inbraken. Criminelen kiezen vaak huizen en bedrijven uit waar ze het minste risico lopen om te worden gepakt. Maar een bewakingscamera kan ze afschrikken omdat ze weten dat hun gezicht en activiteiten kunnen worden vastgelegd.

- Diefstalpreventie: een bewakingscamera kan er ook voor zorgen dat uw spullen binnen en buiten het huis veilig blijven. Helaas zijn dieven onvoorspelbaar en kunnen ze op de meest onverwachte momenten toeslaan. Met de camera op je bezittingen gericht zal de pakkans groter zijn, en kunnen de beelden eventueel als bewijs dienen.

- Bescherming van personeel: Als u een bedrijf runt, is het zeker zaak om uw personeel te beschermen. Een bewakingscamera kan helpen bij het handhaven van de veiligheidsregels voor werknemers en klanten, gelijktijdig ingrijpen bij overmatig drank- en drugsgebruik, de ingang van bezoekers en nog veel meer.

Welk soort bewakingscamera heb je nodig?

Als je besloten hebt waarom je een bewakingscamera nodig hebt, moet je vervolgens beslissen welk type camera het meest geschikt is voor jouw situatie. Er zijn verschillende soorten bewakingscamera's en de keuze hangt af van verschillende factoren, zoals budget, locatie en gezamenlijke doelen.

- Dome-camera: Een dome-camera is een camera die in een kleine koepel wordt geplaatst en die zelden aan het plafond wordt gemonteerd. Deze camera's zijn populair omdat ze een brede kijkhoek hebben. Dit type camera wordt vaak gezien in winkels, bars en openbare ruimtes, zoals in het OV.

- Infrarood camera: Een infrarood camera is nuttig omdat hij zichtbaar is bij weinig licht. Deze camera's gebruiken de warmte van een lichaam om zo in het donker opnames te kunnen maken. Deze camera's worden vaak gebruikt op parkeerplaatsen en achter gebouwen.

- Bullet camera: Een bulletcamera is een lange, dunne camera die meestal aan een muur wordt bevestigd. De camera wijst naar voren en is op die manier een praktische oplossing voor het beveiligen van deuren en ramen van huizen.

- Pan-Tilt-Zoom camera: Een PTZ-camera is vooral handig voor bedrijven, omdat deze camera meebeweegt en kan inzoomen. Het kan dus verschillende hoeken bereiken en inzoomen op bepaalde punten waardoor een breder bereik wordt bereikt.

Waar plaats je de bewakingscamera?

De locatie van de camera is belangrijk om maximaal voordeel te halen uit de beveiliging. Over het algemeen moet je de camera op een hoogte van 2 tot 3 meter plaatsen, zodat de duidelijke beelden van mensen langslopen kunnen worden opgenomen. Er zijn verschillende locaties waar je bewakingscamera's kunt plaatsen, zoals:

- Ingang van het pand: Een camera bij de ingang registreert de bewegingen van bezoekers die in en uit het gebouw gaan en komen. Een camera gericht op de deur kan ook eventuele dreigingen registreren.

- Bij de receptie: In veel bedrijven is de receptie de eerste plek waar bezoekers naar toe gaan. Dit is een goede plek om een ​​camera te plaatsen om zo de personen vanaf het begin al te registreren en eventuele gegevens over gedrag en naleving van veiligheidsvoorwaarden.

- Bij de kassa: Ga uw klant beschermen. Er gebeurt helaas regelmatig fraude aan de kassa. Het is dan geen slecht idee om een ​​camera bij de kassa te hebben hangen.

- In magazijnen of onderdelen: Voor de beveiliging van duurdere producten kan het zeker exemplaar worden om een ​​camera te plaatsen in het magazijn of een garantie. Zo kun je het mogelijk moeilijk maken.

Instellingen en opslaan van de opgenomen beelden

Nadat je de bewakingscamera hebt bevestigd en geplaatst, is het belangrijk om te weten hoe je opgenomen beelden moeten worden opgeslagen. Nog belangrijker is het om te weten hoe je de bewakingscamera kunt instellen zodat deze optimaal werkt. Er zijn enkele belangrijke tips voor het instellen van een bewakingscamera.

- Bewaar de beelden minimaal 30 dagen: In het geval van een inbraak of vandalisme kan de informatie over de dader zich niet altijd onmiddellijk voordoen. Daarom is het belangrijk de beelden vele dagen te bewaren.

- Stel de camera goed in: Het is handig om de camera in te stellen zodat de belichting in balans is. Zorg dat gezichten en nummerplaten herkenbaar zijn en dat de camera op volle resolutie staat.

- Laat je systeem online: Door de systemen met het internet te verbinden is dit standaard niet erg veilig. Onbeveiligde camera's kunnen worden gehackt en je privézaken kunnen op straat komen te liggen. Wees bewust bij het bekijken van de camera.

Conclusie

Het installeren van een bewakingscamera kan zorgen voor een prettiger veiligheidsgevoel in een onveilige wereld. Er zijn echter veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden, om zo op een veilige en geavanceerde manier te kunnen werken. Het is altijd aan te raden de plaatsing van beveiligingscamera's over te laten aan ervaren vakmensen.

Ook interessant

Camerabewaking

CamerabewakingCamerabewaking is een cruciaal element van moderne beveiligingssystemen. Dit type beveiliging stelt organisaties en particulieren in sta ...

Lees verder

Alarmsysteem

Alarmsysteem: De belangrijkste aspectenEen van de belangrijkste zorgen voor huiseigenaren is het beschermen van hun eigendommen tegen diefstal en inb ...

Lees verder

Bewakingscamera

Bewakingscamera: Wat je moet weten voor de installatie en plaatsingEen bewakingscamera is een effectief hulpmiddel om uw huis, kantoor, winkel of bed ...

Lees verder